Diverse

Fodlister og fodpaneler i børneværelset

Har du hørt om fodlister og fodpaneler? De er en flot afslutning på dit gulv, og de gør sig også rigtig godt i børneværelset. Det får rummet til at se mere færdigt ud, og så gør det det faktisk også mindre farligt for barnet. Læs mere her!

Det er måske ikke lige noget, man tænker over til hverdag, men fodlister og fodpaneler kan faktisk gøre en stor forskel for et rum. De kan nemlig udgøre den sidste finish, så man får følelsen af, at rummet er fuldendt. Det pynter, men det er også praktisk, særligt i børneværelset, hvor det kan gøre barnets færden mere sikker. 

Hvad er en fodliste og et fodpanel? 

Fodlister og fodpaneler betegner egentlig det samme, og de kaldes også for gulvlister. Har du hørt ét af disse tre navne, er det altså det samme, der snakkes om. Det er en liste, som løber langs dit gulv, og den kan være lavet i forskellige materialer, fx stuk.  

Der findes glatte fodpaneler og almue fodlister, og hvor den første er – ja, netop – glat, fås den anden med indfatninger. Det vil sige, at den har lidt mere finesse. Begge dele kan være en rigtig flot finish til et rum, også i børneværelset. 

Fodlister med ledningsskjul til børneværelset 

Én af grundene til, at fodlister og fodpaneler kan være rigtig gode i børneværelset er, at de kan hjælpe på sikkerheden. Du kan nemlig få fodlister til ledningsskjul. De har et hulrum til ledninger, så der ikke er nogen fare for, at dit barn får lyst til at lege med de elektriske slanger. Det er rigtig smart og betryggende, og samtidig ser gulvlisterne selvfølgelig flotte ud. 

Skab et smukt børneværelse med fodpanel 

Du kan nemt skabe et smukt børneværelse med gulvlister. I mange tilfælde kan du købe dem hvidmalede fra fabrikken, men du kan selvfølgelig også selv male dem, hvis det er det, du ønsker. Par dem med et flot tapet – måske endda noget sjovt med dyr, planeter, eller hvad dit barn nu er vild med – og få et rigtig flot og unikt børneværelse, som dit barn vil elske. 

Finish i resten af hjemmet 

Resten af dit hjem vil selvsagt også få en opgradering med fodlister og fodpaneler. Det kan måske virke som lidt af et arbejde, hvis du skal til at flytte rundt på møbler og gulvtæpper. Men det kan godt betale sig, hvis du gerne vil have et hjem, der fremstår færdigt og fuldendt.  

Selvom man måske ikke umiddelbart tænker over, om et rum har gulvlister eller ej, gør det nemlig et ubevidst indtryk. Når gulvene er flot afsluttet med fx almue fodlister, har det bare et andet udtryk. Det bliver i højere grad et hjem, med alt hvad det indebærer. Og så sikrer du også dit barn ved at sætte fodlister med ledningsskjul op i de forskellige rum.