Hverdagen

Ny børneseng? Her er typerne, du skal kende

Mange af os forældre har nok prøvet det: Tiden flyver afsted og pludselig er barnet ved at være for stor til den første seng.
Nu kommer der så for alvor nye valg. For der er mange forskellige typer af børnesenge til – og de har hver deres fordele og ulemper.

I denne artikel har vi gjort det hele lidt mere overskueligt for dig. Her finder du nemlig en gennemgang af nogle af de mest populære typer af børnesenge her i landet.

Almindelig børneseng

Først og fremmest findes der naturligvis børnesenge af den almindelige slags. Her taler vi om senge, hvor madrassen er placeret relativt tæt ved jorden.

Selv om børnesengene er almindelige i deres konstruktion, kan de være designet på mange forskellige måder.

Således findes der på det danske marked eksempelvis lyserøde prinsessesenge, børnesenge med opbevaringsskuffer og luksussenge fra Oliver Furniture.

Halvhøj seng

En halvhøj seng adskiller sig fra en almindelig børneseng ved, at der er masser af plads under sengen. Denne plads kan bruges til leg såvel som opbevaring.

Det er ret normalt at indrette pladsen under den halvhøje seng som en lille hule. Til dette formål kan du eksempelvis købe et forhæng.

Særligt lidt introverte børn vil kunne finde en sikkerhed i at have muligheden for lidt alenetid i hulen.

Ydermere kommer flere af de halvhøje senge med rutchebane. En sådan rutchebane kan gøre det lidt sjovere – og nemmere – at komme op om morgenen.

Du kan finde en stor guide til halvhøje senge på hjemmesiden her.

Højseng

En højseng minder på mange måder om en halvhøj seng. Den er bare højere. Således er der altså mere plads under sengen, ligesom den løfter dit barn højere op.

Den forøgede plads under højsengene gør, at pladsen kan bruges til mange ting. Således findes der eksempelvis højsenge med skrivebord, skab og sofa.

Der er mange populære højsenge-brands og modeller tilgængelige i Danmark. Nogle af de mest kendte er nok Hoppekids, Flexa, Oliver Furniture og ILVAs Magne.

Køjesenge

Mange af os husker sikkert tilbage til skoleturene med overnatning som noget helt særligt. Vi var stuvet sammen – hvilket kun var muligt pga. lejrskolernes køjesenge!

En køjeseng er således først og fremmest en pladsoptimerende løsning. Den giver mulighed for to sovepladser på et areal, hvor der ellers kun ville være én soveplads – hvorfor den er et særligt godt valg for dig, der bor med familien i en lille lejlighed.

Ved køb af køjeseng til søskendeparret kan vi kun anbefale, at du tjekker, om køjesengen kan deles eller ej. Hvis den kan deles, er den nemlig mere fremtidssikker:

  • For måske flytter I senere i en større lejlighed, hvor børnene kan få hvert deres værelse.
  • Eller måske bliver søskendeparret så trætte af hinanden, at I er nødt til at finde ud af noget nyt.

… Uanset hvad, giver en delbar køjeseng stor fleksibilitet og kan derfor kun anbefales!