Diverse, Hverdagen

Sådan indretter du din have som en legeplads til dine børn

Hvis dig og din partner har valgt at få børn, så vil du også hurtigt opleve, at de bliver dit livs midtpunkt. Det betyder, at du vil gøre alt for, at de skal have det helt fantastisk, og hvis det stod til dig, så skulle de aldrig have et kedeligt øjeblik i hele deres liv.

Hvis dette er tilfældet, så kan du overveje at forvandle din have til en legeplads. Det behøver nemlig hverken være dyrt, kræve professionelle, eller kræve en stor have at have en legeplads i baghaven – i nogle tilfælde kan du nemt og hurtigt bygge den helt selv.

Hvis du vil vide mere om, hvordan du skal indrette din have, så dine børn aldrig er længere end en dør væk fra deres helt egen legeplads, så læs mere her.

Start med de basale ting

Langt de fleste børn er vokset op med et legehus i baghaven, hvilket ikke kun er en god ting i forhold til underholdning, men også i forhold til dit barns mentale udvikling. Et legehus lægger i høj grad op til, at dit barn bruger sin fantasi til at finde på en leg – og hvis der er noget, et barn ikke kan have for meget af, så er det fantasien.

At bygge et legehus behøver heller ikke være den helt store udfordring. Det kræver blot nogle brædder, skruer og et tag, så har du et legehus, som dine børn vil have stor glæde af. Det svære ved at bygge et legehus ligger ikke i at bygge legehuset, men nærmere i, hvilket materialer, som du skal bruge. Det er nemlig vigtigt for dine børns sikkerhed, at de materialer, som du vælger, er sikre og holdbare. Bestil rustfri skruer her, hvis du vil være sikker på, at skruerne holder i mange år.

Videreudvikling af legehuset

Når først du har dit legehus, kan du begynde at videreudvikle det. Det kan blandt andet være i form af inventar, hvor et legekomfur og et spisebord med nogle stole kan være en mulighed, men det kan også være i form af en sandkasse foran døren, som en lille forhave, hvilket er enormt populært.

Sandkasser er endnu en af de ting, som børn har stor glæde af, og det er ligeledes noget af det, der fremmer deres fantasi, da de har mulighed for at skabe forskellige ting ud af sandet. Det kan både være sandslotte, som de bygger og former med hænderne, eller måske forskelligt mad, som de tilbereder i gamle gryder eller former – måske de endda begynder at bygge slotte af de forskellige former og bliver rigtigt dygtige til det.
Inden du når så langt, skal du sikre, at du har brugt de rette materialer til at bygge legehuset. Du kan bruge bræddebolte, der sikrer, at dit hus står stabilt. Så børnene kan bruge det i mange år.

Sandkasser er populære hos mange børnefamilier, da det er noget, der fortsat er populært i mange år. Efterhånden som børnene bliver ældre, ændres deres interesser sig, og det de tidligere har syntes, var sjovt, er måske ikke længere sjovt. Men i langt de fleste tilfælde vil du opdage, at barnet ikke bliver træt af sandkassen, men blot finder en ny leg, som de synes er sjov.