Gaver, Hverdagen

Sådan vælger du den rigtige pusletaske

Når man er på barsel og går hjemme med den lille, finder man hurtigt ud af, at pusletasken i en lang periode bliver ens vigtigste eje. Pusletasken skal med overalt og indeholder alle de nødvendige ting for at holde baby glad og i godt humør.

Der skal være bleer, servietter, babycreme, ekstra tøj, lidt legetøj og alt andet, der kan blive brug for i uforudsete øjeblikke ude af huset med den lille guldklump.

Derfor skal du have en pusletaske

Når man har fået sit første barn, er der mange ting, man pludselig skal have styr på. Det er en helt ny verden, der åbner sig, og selv om du tror, at du er forberedt til tænderne, vil noget altid komme bag på dig. Derfor er en pusletaske praktisk at have med rundt, når du er på farten.
Det tager tid at vænne sig til alt det nye, og du finder ud af, at pusletasken bliver din bedste ven, for den kan redde dig i mange situationer. F.eks. står du måske pludselig og skal skifte din baby, men har ikke adgang til et puslebord. Så er det praktisk at have en pusletaske med indbygget puslemåtte, så du hurtigt kan lave en almindelig bordplade om til et puslebord.
De fleste pusletasker har desuden en række praktiske rum og lommer, hvor du kan organisere og opbevare det nødvendige pusleudstyr.

Hvilken pusletaske passer bedst?

Formålet med pusletasken er at gøre hverdagen med din baby lettere for dig. Det skal du have i baghovedet, når du vælger taske. I dag er der mange forskellige typer af pusletasker. Nogle er formet som en rygsæk, som du nemt kan bære selv, og andre sættes fast på barnevognen. Det er smag og behag, hvad der passer bedst.
En pusletaske som rygsæk kan være praktisk, hvis du ofte er afsted med din baby uden barnevognen. Så er det hurtigt at svinge tasken på ryggen og dermed have begge hænder fri til den lille. Omvendt kan der ofte være mere i pusletasker, der hænger fast på barnevognen.
Man kan også få pusletasker med indbygget powerbank og pusletasker i læder.
Måske vil du også gerne have en pusletaske, der er neutral i sit udseende, hvilket gør det muligt for både dig og din partner at bruge den. Lige meget hvad, så vælg en taske i god kvalitet, for den kommer til at blive brugt meget.

Husk at være opmærksom på

Vælg ikke en pusletaske, der er for stor til dig. Den bliver hurtigt fyldt og dermed tung at bære. Når du pakker pusletasken, skal du sørge for kun at medbringe de nødvendige ting til din baby – og dig selv, hvis du også bruger tasken til dine personlige ejendele. Køb en billig pusletaske med vaskbart pusleunderlag. Det er vigtigt at kunne skifte din baby på en renlig og praktisk måde, når du er ude.